Wat willen we ontwikkelen? Zwakke kanten of talenten?

Als we kijken naar persoonlijke of team ontwikkeling zijn we vaak geneigd om te kijken waar onze zwakken kanten liggen. Want we willen allemaal dat deze zwakke kanten beter worden en gaan dus op zoek naar manieren om die kanten te trainen en te ontwikkelen. We willen graag op alle vlakken ‘voldoendes’ scoren en dus proberen we van die 4 op zn minst een 6 te maken.

Maar is dat het beste voor jezelf en voor je team? Of kunnen we beter onze talenten trainen? Onze energie erin steken om van een 7 een 9 te maken?

Want in/met welk team zou je het liefste samenwerken? Een team waarin iedereen alle competenties beheerst met een 6. Of een team waarin iedereen uitblinkt in hun eigen talenten met een 9?

Ik wil graag het volgende filmpje met jullie delen:  https://www.youtube.com/watch?v=_tUaHxNzjxI

Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je van jezelf weet waar je talenten liggen. Pas daarna kun je eraan gaan werken om deze talenten verder te ontwikkelen. Sommige mensen hebben duidelijk voor ogen waar hun talenten liggen, andere mensen zullen in zichzelf op zoek moeten naar het antwoord.

Het is uiteraard voor de ontwikkeling van het team belangrijk dat iedereen op de hoogte is van elkaars talenten en kwaliteiten. En dat het team leert om op een effectieve manier gebruik te maken van elkaars talenten.

Deurne, 11 oktober 2017

Suzanne van Driel-van Bussel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *